maandag 13 april 2015

Dingen die jongens nooit zullen begrijpen

Hallooo,



Er zijn een aantal dingen die gewoon alleen meiden snappen. Er zijn zoveel dingen waar wij 'last' van hebben. Terwijl jongens daar gewoon geen ervaring mee hebben. En dan willen de jongens onze struggles ook gewoon niet begrijpen. Hier een lijstje:

1 - Make-up aanbrengen.
Wat je ook doet, het zit nooit perfect! Vooral op je ogen is dit een probleem, want het zit op je linkeroog nooit eens precies hetzelfde als op je rechteroog. En dan vragen de jongens zich ook nog af hoe het komt dat wij er zo lang over doen om ons klaar te maken *zucht*. Dat jongens nou geen make-up op hoeven en minder haar hebben om in model te brengen...

2 - Handtassen zijn noodzakelijk.
Waarom? Omdat wij van die strakke broeken dragen waar ook nog eens van die inimini zakken in zitten. Daar past je mobiel niet eens fatsoenlijk in en daarbij moeten we nog veel meer bij ons hebben. Om maar wat te noemen: sleutels (duhh...), zakdoekjes (stel, je wordt opeens verkouden, of er poept een vogel op je jas, of je gooit drinken over je heen, zakdoekjes zijn gewoon noodzakelijk), koekje (stel je bent ergens waar geen eten is en je valt om van de honger), portemonnee (die sowieso ook te groot is voor broekzakken), oortjes, spiegeltje (iemand komt naar je toe: hee er zit wat op je neus... snappie?), etc. etc. Dit past natuurlijk nooit in die broekzakjes. Dat jongens nou van die enorme broekzakken hebben waar je bijna in kunt wonen...

3 - GTST
Ja, de verhaallijnen zijn soms wat onrealistisch en ja, er zijn veel meer slechte tijden dan goede tijden. Maar wat maakt dat uit? Het is gewoon fijn om even mee te huilen als er weer eens een relatie verbroken is, er iemand overleden is of weet ik veel wat nog meer gebeuren kan. En wat is er nou fijner dan naar een programma kijken waar de mensen nog een veel verschrikkelijker leven hebben dan dat jij hebt. Kan je je even beseffen dat het bij jou wel meevalt.

4 - Niets om aan te trekken.
Ja, wij hebben een kast vol kleding en nee, we hebben echt niets om aan te trekken. Onze kast is voor driekwart gevuld met kleding die te afschuwelijk is om je nog in te vertonen of wat gewoon niet lekker zit. De overige kwart kleding hebben we al zo vaak gedragen dat we ons afvragen of andere mensen niet denken dat je niet meer dan drie kledingstukken hebt.

5 - Je bent lid geworden van het rode kruis.
Jongens zullen nooit gaan begrijpen hoe ellendig wij ons kunnen voelen tijdens ons maandelijkse uitstapje naar de rode zee. De buik/rugpijn is soms niet te harden, we worden er zo verschrikkelijk emotioneel van dat we eigenlijk om niets al in janken uit kunnen barsten, de vreetbuien zijn moeilijk door te komen zonder chocola/chips/ander ongezond eten en dat we chagrijnig zijn is niet alleen vervelend voor jullie, maar ook voor onszelf. We stellen ons echt niet aan. Dat doen jullie jongens wel. Als jullie een beetje verkouden zijn liggen jullie zielig op de bank, terwijl gewoon doorgaan. (Voordat ik commentaar krijg: er zijn uiteraard uitzonderingen...).

Ja jongens, wij hebben het gewoon niet makkelijk. Probeer je een beetje in te leven.

Knuf, Liza

Geen opmerkingen:

Een reactie posten